Pogoji poslovanja

Kupec z nakupom potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom splošnih pogojev poslovanja na spletni strani www.krasevka.si ter se z njimi strinja.

1. PODATKI O PONUDNIKU

Spletno trženje na www.krasevka.si izvaja podjetje Herba Gallus Stanislav Bregar s.p., Prvomajska cesta 11, 8310 Šentjernej.

Herba gallus Stanisla Bregar s.p. je zavezana za plačilo DDV (ID za DDV : SI20543018).

2. NAROČILA

Kupec odgovarja za podatke, dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova.

Po oddaji naročila kupec prejme preko elektronske pošte pogodbo (račun).

3. CENE

Vse cene v spletni trgovini www.krasevka.si so navedene v € in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV).

V času obdelave naročila prodajnih cen ni dovoljeno spreminjati. Kupec je dolžan plačati izdelke po cenah, ki veljajo na dan oddaje naročila.

4. ODSTOP OD NAKUPA

Potrošnik ima pravico, da v 14-dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od nakupa, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok za uveljavljanje pravice odstopa od nakupa začne teči od dneva, ko je potrošnik blago prejel. Edini strošek, ki bremeni potrošnika, je strošek neposrednega vračila blaga. Kupec je dolžan blago vrniti najkasneje v 30 dneh od sporočila o odstopu. Blago mora biti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, v originalni embalaži. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od nakupa se šteje za sporočilo o odstopu od nakupa.

V primeru vračila blaga podjetje Kraške poti d.o.o. kupce prosi, da jih o tem predhodno obvesti po telefonu 01-23 21 445 ali e-pošti info@krasevka.si. Blago kupec vrne ponudniku na naslov:

Domača trgovina Kraševka
Vodnikov trg 4
1000 Ljubljana

Prodajalec je kupnino dolžan vrniti kupcu najkasneje v 30 dneh preko poštne nakaznice ali na bančni račun, ki ga kupec navede v svojem zahtevku o odstopu od nakupa. Prodajalec je kupcu dolžan vrniti vsa opravljena plačila.

5. PLAČILNI POGOJI

Ponudnik zagotavlja naslednje načine plačila:
a) plačilo po predračunu: namenjeno predvsem pravnim osebam. Kupec prejme predračun po pošti na naveden naslov v naročilu. Po plačilu predračuna sledi odprema pošiljke v dogovorjenem roku.
b) plačilo po povzetju je možno:

  • s plačilom v gotovini dostavni službi GLS Slovenija
  • s plačilom z bančno plačilno kartico preko POS terminala
Kupec mora biti ne glede na vrednost pošiljke osebno prisoten pri prevzemu.

6. PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Ponudnik si bo prizadeval, da bo v čim krajšem možnem času obravnaval pritožbo in o tem obvestil kupca. Prav tako si bo prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

7. OPOZORILA

Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Zato mora biti kupec polnoleten v času oddaje naročila. V nasprotnem primeru ponudnik takoj odstopi od pogodbe. Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.