Zbirka: SUŠENO SADJE IN LUPINASTI PLODOVI
Sušeno sadje
O sušenju sadja je pisal že Valvasor v Slavi Vojvodine Kranjske leta 1689. Ob obilnih letinah so ga predelali na vse mogoče načine: ga sušili na različne načine, kuhali sadne žganjice, predelovali v domače kise, kasneje so delali tudi kompote in marmelade.
Sušeno sadje se je grizljalo v dolgih zimskih večerih, bilo je malica šolarjev, ali pa darilo ob Miklavžu.
Danes je domače sušeno sadje priboljšek, ki odraža pozitiven odnos do življenja, do narave ter vsega, kar nam daje.
Kaj vse premoremo v Kraševki?
Menda vse, kar se kje dobrega posuši.
Fige
Figov hlebček
Jabolka
Hruške
Jabolčne krhlje
Sušeni kakiji
-
Mešano suho sadje 300g
- Redna cena
- €13,50
- Znižana cena
- €13,50
- Redna cena
-
- Cena na enoto
- na
NI NA ZALOGI