Zbirka: Domači siri
Mleko je čudežna hrana, ki so jo zradi njegove prehranske vrednosti cenili že v davnih časih. Danes vemo, da mleko sestavljajo ravno pravšnja razmerja med sladkorji, beljakovinami in maščobami.
Ni znano, kdaj sta se srečala Naključje in Genialnost in iz mleka naredila sir, ki ohranja prehranske vrednosti mleka, po uporabnosti in priljubljenosti pa prekaša svojega prednika – mleko, saj ga lahko brez težav prenašamo v prostoru in predvsem v času.
Za izdelavo dobrega sira ni recepta, čeprav so surovine preproste. Ne zadostuje obrtniška spretnost, potreben je občutek, ki meji na umetnost. Izdelava sira je čudovit primer, kako pomembne so lahko malenkosti.
Sir z geografskim poreklom je tesno povezan z območjem, katerega ime nosi. Geografsko okolje vključuje prirojene naravne in čoveške dejavnike, kot so podnebje, kakovost tal, lokalno znanje in izkušnje.
V tej zbirki žal ni nobenega izdelka