PEKARNA IN SLAŠČIČARNA OTA, Boljunec, Trst

t: +39 040 228669

e: info@ota.it

Pekarna in slaščičarna slovenske družine OTA se nahaja v Boljuncu v bližini mesta Trst – Občina Dolina (Italija). Dobrote pečejo že desetletja, zadnjih deset let pa se ukvarjajo tudi s proizvodnjo čokoladnih izdelkov, oktobra 2006 so jo preselili v nov objekt. Delavnica OTA CHOCOLATES in upravni urad se nahajata v Obrtni coni Dolina. Pravni sedež pa je v Boljuncu, kjer pečejo kruh in slaščice in imajo lično prodajalno svojih izdelkov.

Družina Ota peče več tipov kruha in slaščic, seveda tudi takih, ki so tipične za ta obmejni pas, npr. potica, pinca, tržaški presnitz, tržaške fave. Naj dodamo še tiste, ki so italijanskega porekla, in sicer »colomba« (velikonočna sladica) in »panettone«. Omembe vredne so različni tipi marcipana. Predvsem pa je ponudba čokoladnih izdelkov vedno bogatejša. Na razpolago so različne linije že konfekcionirane čokolade, raznoliki pralineji in nešteti čokoladni izdelki.

Kvaliteto proizvodov zagotavlja tudi strokovna izobrazba slaščičarskih mojstrov, ki stalno obnavljajo svoje znanje v pripravi čokolade in slaščic. Udeležujejo se državnih in mednarodnih izobraževanj, med katerimi naj omenimo tiste iz francoske šole Meulan.

Filozofija Pekarne in slaščičarne Ota narekuje, naj nikoli ne pozabijo na lastne korenine in tradicije, na lastno kulturo in zemljo z vsemi njenimi pridelki.