Okusi kraške gmajne

Predstavljamo vam hlebčke kozjega sira iz Tomaja. Iz mleka koz, ki se pasejo po kraških gmajnah. Obogateni z najboljšimi dodatki, ki so značilni za kraško planoto.

TOMAJC: hlebček zorjenega sira iz surovega kozjega mleka brez dodatkov.

SIVC: Na začetku procesa zorenja siru dodajo strte cvetove kraške sivke.

KRAŠEVC: Kozje mleko zori skupaj z najboljšim teranom. Približno na 100 litrov mleka dodajo 5 litrov terana. Tako skupaj zorita dobre 4 mesece.

GMAJNAR: Na začetku procesa zorenja siru dodajo strte, malo posušene listke kraškega šetraja.

BRIN: Na začetku zorenja kozjemu siru dodajo zrele brinove jagode.

Hlebčki sira tehtajo približno 350g, dobite pa jih lahko tudi v prikupni leseni darilni embalaži na deščici za rezanje.

 

 

 

Obvestilo

Spoštovani obiskovalci Kraševke,

Obveščamo vas, da je Domača trgovina Kraševka, Vodnikov trg 4 (nasproti tržnice) v Ljubljani, do nadaljnjega odprta od ponedeljka do petka od 9 h do 18.00 h ter ob sobotah od 9 h do 15 h. Ob nedeljah in praznikih je trgovina zaprta.

Vse izdelke lahko naročite tudi v spletni trgovini. Le kliknite na ta naslov: www.krasevka.si/trgovina/

Spletne nakupe Trgovine Kraševka od začetka maja 2020 dostavlja GLS Slovenija, kjer lahko kupnino plačate tudi negotovinsko s plačilno kartico preko POS terminala. Če pa želite, vam takoj po oddaji vašega naročila po e-pošti pošljemo predračun.

Vabljeni v obe trgovinci. Veliko smo obnovili, veliko dodali...

 

Slava in Smiljan Sosič

Trgovina Kraševka

Domači izdelki so dar

Ko smo povabljeni, ko smo hvaležni, ko bi radi nekomu nekaj dobrega dali, nekoga spomnili na domače kraje... Za te, podobne in drugačne priložnosti je lepo podariti izbrane domače dobrote.

V Kraševki imamo in poznamo domače izdelke, svetujemo izbor in vam jih pripravimo sami ali skupaj z vami. Če želite, tudi zložimo v primerno embalažo.

(copy 4)

Utrinki iz 'nove' Kraševke

Par svežih fotografij nove Kraševke, kjer še vedno najdete najboljše dobrote Slovenije. Vabljeni na obisk na Vodnikov trg 4, nasproti Tržnice v Ljubljani.

(copy 2)

Pletene košare ribniške suhe robe

Skupaj naredimo izbor izdelkov in jih zložimo v primerno veliko košaro ali cajno, ki jih imamo v Kraševki, ali pa v tisto, ki jo prinesete s seboj.

(copy 1)

Nosilne kartonske ročke Kraševka

Kartonske ročke, potiskane z brinjevimi vejicami, so čedna in zelo uporabna embalaža za izbor zelo različnih izdelkov, najpogosteje štiri ali pet.

S pomočjo dodatne zaščite izdelkov (za to poskrbimo v Kraševki) so primerne tudi za pošiljanje.

(copy 2)

 

 

Kartonske škatle za steklenice

Lepo oblikovane kartonske škatle z notranjim zaščitnim vložkom, potiskane z brinjevimi vejicami, so primerna embalaža za vse vrste steklenic, tako za vina, kot žganja in likerje.

(copy 1)

Že pripravljeni darilni seti

V Kraševki imamo nekaj že pripravljenih darilnih setov, ki jih pripravimo sami, ali naši pridelovalci. Bučna ali oljčna olja, čokolade, kraški brinjevec, kraški med, kočevski med

Kmetija sezone

Kmetijo sezone izberemo na podlagi kakovosti izdelkov (tako po vsebini kot zunanji podobi), poslovnosti, odzivnosti ter tržne usmerjenosti (organizacija ogledov kmetije, vodena degustacija izdelkov v Kraševki, novosti, ...).

arhiv kmetij sezone ...

Kmetija zime je:

Čebelarstvo Ivan Atelšek, Povir

Ivan Atelšek je predsednik Čebelarskega društva Sežana, ki združuje več kot sto naprednih kraških čebelarjev. Medovi pod blagovno znamko »Kraški med«  že nekaj let nosijo oznako »zaščiteno geografsko poreklo«.

Danes ima družinsko čebelarstvo Atelšek cca 200 panjev, s potrebnimi prostori in tehniko.

V Povirju imajo prostorno razstavno dvorano, kjer se odvijajo strokovna predavanja, ocenjevanja medu, različni nastopi čebelarjev. Dvorana je namenjena tudi predstavitvam drugih blagovnih znamk Krasa.  Čebelar Ivan Atelšek slovi po izvajanju svojih »medenih« predstavitvah na raznih prireditvah, sejmih, in pri svojih kupcih. Doma v Povirju si lahko ogledate demonstracijo dela v čebelarstvu, popeljejo vas skozi vodeno degustacijo medu in vam predstavijo svoje izdelke iz medu.

Ivan Atelšek je predsednik Čebelarskega društva Sežana, ki združuje več kot sto naprednih kraških čebelarjev. Medovi pod blagovno znamko »Kraški med«  že nekaj let nosijo oznako »zaščiteno geografsko poreklo«.

Kmetija poletja je:

Pekarna in slaščičarna Ota, ki se nahaja v Boljuncu, v občini Dolina pri Trstu.

Pekarna in slaščičarna Ota

Zgodovina in sedanjost Družine Ota že dvesto let dišita po kruhu in slaščicah. Mlada generacija, brata Mitja in Aleš Ota, sta slaščičarstvo dopolnila z izdelovanjem čokolade, pralin in drugih čokoladnih dobrot.

 

Družinsko podjetje Ota je postalo dobavitelj meseca avgusta zato:

  • ker spoštujejo svoje korenine, poreklo in tradicijo
  • ker so njihovi izdelki odlične kakovosti, tako po vsebini kot po videzu
  • ker se zanesljivi, pošteni in inovativni