Gorazd Jereb

g: 041 623 604

e: gjereb@gmail.com

Gorazd Jereb se je leta 1995 skupaj z ženo odločil, da v dolini reke Dragonje kupi staro hiško in nekaj zemlje. Preprosto zato, da se umakne iz vrveža turističnega Portoroža, kjer živi.

Očistila sta parcele, izdelala terase ter v letu 1996 posadila 470 oljk. Sledila je huda zima, ko je pomrznila velika večina mladih dreves. Tako sta leto kasneje sadila znova, odločila sta se za sorte Leccino, ki daje olju slajši okus, Frantoio in najbolj znano Istrsko belico.

Gorazd se je odločil pridobivati le olje vrhunske kakovosti, zato se je vključil v sistem Ekološke pridelave in se udeleževati tekmovanj za Zlato oljčno vejico. Tako si je pridobil Certifikat o ekološki pridelavi oljčnega olja. Za svoja oljčna olja je prejel Zlato oljčno vejico v letih 2004, 2005 in 2006.

Oljčno olje Slovenske Istre je izredne kakovosti. Pri ocenjevanju komisija ugotavlja doseganje treh najpomembnejših pozitivnih lastnosti olja. In sicer: sadežnost, grenkobo in pikantnost. Prav te lastnosti so v oljčnem olju Gorazda Jereba ustrezno prisotne in uravnotežene.