Sušeno sadje

O sušenju sadja je pisal že Valvasor v Slavi Vojvodine Kranjske leta 1689. Ob obilnih letinah so ga  predelali na vse mogoče načine: ga sušili na različne načine, kuhali sadne žganjice, predelovali v domače kise, kasneje so delali tudi kompote in marmelade.

Sušeno sadje se je grizljalo v dolgih zimskih večerih, bilo je malica šolarjev, ali pa darilo ob Miklavžu.

Danes je domače sušeno sadje priboljšek, ki odraža pozitiven odnos do življenja, do narave ter vsega, kar nam daje.

Kaj vse premoremo v Kraševki?

Menda vse, kar se kje dobrega posuši. Odlične istrske fige, ki vsako leto hitro zmanjkajo in figov hlebček in brkinske češpe, pa dolenjska jabolka in hruške, pa še jabolčne krhlje iz rodovitne Vremske doline, pa dve različni sorti sušenih kakijev

 

Bolj natančna ponudba...

Bolj natančno o ponudbi sušenega sadja in o posameznih izdelkih si lahko preberete na naši spletni trgovini.